SPORT JE FIT

Verantwoording en uitleg afvalprogramma
Meer over BMI berekenen

Alles over SPORT JE FIT en TrendsGuide

Aanleiding en verdere ontwikkeling van het populaire afvalplan

Over SPORT JE FIT Afvallen met succes

Van het sportief bewegen gaat een belangrijke positieve invloed uit. In onze moderne maatschappij is de bewegingsarmoede helaas een veel voorkomend verschijnsel.

Bewegen is gezond en helaas bewegen velen niet voldoende.

Even een aantal voordelen van voldoende bewegen

Bewegen bevordert de bloedsomloop en is daarmee goed voor het functioneren van de hersenen en geheugen.

Door te sporten zal je minder last hebben van stress. Je bouwt met voldoende bewegen een buffer op.

Om sterk te zijn moet je je botten belasten. Door het sporten belast je deze.

Met sporten voorkom je dat je aders verstoppen en het regelt je bloeddruk, vermindert de kans op diabetes en aderverkalking. Verlaagt het cholesterolgehalte. Vermindert overgewicht.

Bewegen heeft een gunstig effect op je spijsvertering en vermindert de obstipatie.

Sporters hebben een betere lichaamshouding.

Door regelmatig te sporten voel je je fit en heb je weer zin om iets te gaan ondernemen.

Overgewicht

Overgewicht, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten zijn in veel gevallen een gevolg van een gebrek aan beweging en verkeerde voeding. Bovendien zullen door inactiviteit het stressniveau hoger oplopen en onthoudt men zichzelf de positieve invloed die van sporten uitgaat.

Wij merken in onze omgeving dat velen worstelen met het idee om te gaan sporten. De behoefte om af te vallen is vaak een aanleiding daartoe. Ook uit de vele mailtjes, die wij krijgen blijkt dat overduidelijk. Daarom hebben wij SPORT JE FIT ontwikkeld. Een voor iedereen toepasbare en begrijpelijke afvalmethode.

Onze ervaring met en kennis van het sporten en voeding, het begeleiden van beginnende en gevorderde sporters hebben wij hierin verwerkt.

SPORT JE FIT in de media

Sportjefit.nl bestaat nu al 18 jaar. Uit de bezoekersaantallen (ruim 700.000 bezoekers en 3 miljoen page views per jaar) en de mailtjes die wij krijgen blijkt dat SPORT JE FIT een belangrijke bijdrage levert.

Ook zijn wij er best een beetje trots op dat wij voor de Vlaamse Zwemfederatie “zwem je fit plan” hebben mogen maken. In de Avant-garde is een groot artikel over SPORT JE FIT PLAN verschenen. Daarnaast zijn er artikelen verschenen in Runnersworld en Belgische en Luxemburgse bladen.

SPORT JE FIT en gezondheidszorg

Afvallen en op gewicht zijn betekenen dat je een gezond leven lijdt. Per saldo zul je minder beroep doen op de gezondheidszorg.

SPORT JE FIT en milieu

Afvallen en op gewicht zijn is het resultaat van gezond eten en bewegen. Gezond eten doe je niet alleen door gebruik te maken van gezonde producten, maar ook door minder te eten. Minder vlees en bij voorkeur verse groente uit de regio. Minder vlees betekent minder waterverbruik en minder ontbossing.

SPORT JE FIT houdt ontwikkelingen bij

Wij zorgen ervoor dat SPORT JE FIT actueel blijft. Wij volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van bewegen en gezond eten. Het gebruik en toepassen van de stappenteller en calorieteller is daar een voorbeeld van. Voor actuele ontwikkelingen zie onze afvallen data base:
Artikelen over afvallen

Onze inspiratie

Alles overstijgend is dat wij graag mensen helpen om een gezond leven te leiden. Ook wij hebben ervaring met overgewicht, wij weten hoe het is om het proces van afvallen te doorlopen. En weer op gewicht zijn voelt alsof je een nieuw leven begint.

Ons ebook SPORT JE FIT Afvallen met activity tracker en gezond dieet hier downloaden  

TrendsGuide

Door het succes van SPORT JE FIT hebben wij ietsje meer professionaliteit ingebracht door het oprichten van onze eenmanszaak TrendsGuide. SPORT JE FIT is daar nu een onderdeel van.

We hopen dat je plezier en nut van SPORT JE FIT zult hebben.

Veel succes met afvallen en groetjes van Annette & Loek