Motivatie

Hoe kan ik mijzelf motiveren voor afvallen
Meer over Afvallen

Wat is motivatie eigenlijk en hoe motiveer ik mijzelf om te gaan afvallen.

Om meer te bewegen en gezond te gaan eten. Help mij ermee!

Motivatie is je sterk voelen

Wat is motivatie eigenlijk

Motivatie is de reden waarom je iets gaat doen. Meer gaan bewegen, op bezoek gaan bij iemand, anders eten.

Het woord motivatie komt uit het Latijn “motio” of “movere” Een ander woord voor “gaan bewegen”. Hier zit dan ook direct de inhoudelijke betekenis van motivatie, actief een bepaald gedrag tonen.

Welke vormen van motivatie zijn er

Wat kan de reden zijn om in beweging te komen. Vanuit jezelf of door anderen ertoe aangezet?

Vanuit jezelf heet het: intrinsieke motivatie

Wanneer je aan de gang gaat omdat je het leuk, nuttig, interessant vindt en je er niet door anderen toe aangezet hoeft te worden heet het intrinsieke motivatie.

Voor het afvallen zou dit kunnen zijn dat je bewegen of sporten zo fijn vindt dat je graag aan de gang gaat. Je fiets pakken en een flinke tocht maken. Onderweg op je metertje kijken hoeveel calorieën je hebt verbruikt of het leuk vind om flink wat kilometers te maken.

Intrinsieke motivatie komt dus uit jezelf.

Ebook succesvol afvallen met stappenteller en gezond dieet
Banken voor betaling

Nieuw: ebook SPORT JE FIT Succesvol afvallen! 

Aanbieding! Voor een gezonde start van 2019!

Van €19,90 voor €14,90 Geen bijkomende kosten!

In 3 stappen naar een gezond gewicht met bewegen, gezond eten, (snel) afvallen en op gewicht blijven.

Uniek en innovatief: met SPORT JE FIT sluit je het toeval uit en val je met zekerheid af.

De succesvolle afvalmethode SPORT JE FIT omvat 3 stappen:

Afvallen Stap 1 voor je dagelijkse motivatie om een gezond leven te leiden en je afslank doelen te bereiken. In het ebook vind je alles over doelen stellen en motivatieoefeningen. Over een dieet om in deze afvalfase al, in 3 weken ! , 6 tot 9 kilo af te vallen. 

Afvallen Stap 2 gaat over jouw balans tussen bewegen en eten. Met het ebook leer je hoe je resultaten meet. Zo sluit je het toeval uit. Het ebook is jouw afvalschema om je ideale gewicht te bereiken. 10, 20 of zelfs 40 kilo afvallen is binnen jouw bereik. Slank op het strand of een maatje minder met de Kerst gaat jou met dit ebook lukken!

Met Afvallen Stap 3 zal je op gewicht blijven. Met het ebook weet je hoe je een gezonde leefstijl kunt volhouden. Iedere dag weer fit voelt heerlijk.

Het ebook, in pdf bestand, bevat 62 bladzijden, ISBN 978-90-806959-0-0 Versie 2.0 2018.

Andere vormen van motivatie

Wanneer anderen je ertoe aanzetten heet het: extrinsieke motivatie

Je hebt een externe bron nodig om aan de gang te gaan. Dat kan een beloning zijn, geld bijvoorbeeld. Maar ook waardering of wijze woorden.

Als je arts je duidelijk hebt gemaakt dat je bloedwaarden niet in orde zijn en dat je het kan oplossen door te gaan afvallen dan is dat een extrinsieke motivatie.

Het zijn dus anderen die jou in beweging weten te brengen.

Naast de twee hoofdvormen van motivatie, is er nog deze:

A motivatie

In het kort, nergens zin in hebben. Niet te bewegen om van de bank af te komen. Alleen het lekkere willen eten en niet in staat of bereid zijn om er maar over te denken daar verandering in te brengen.

Een vervelende start om met afvallen te beginnen. Ben jij ook zo iemand? Ik denk dat het wel meevalt, immers je bent op zoek naar veranderingen en daarvoor lees je dit artikel.

Ook hebben we een aantal afvallen tips verzameld die je bij het afvallen kunnen helpen.

BMI Calculator
Eerst ga je leren, daarna presteren

Uit onderzoek blijkt dat als je iets leren als doel stelt je beter met tegenslagen kunt omgaan dan als je de ultieme prestatie als doel hebt.

Leren om je gedrag te veranderen

Om gemotiveerd te raken om met het afvalplan SPORT JE FIT te beginnen is het juist om je als doel te stellen jezelf te ontwikkelen.

Stap 1 van Succesvol afvallen met SPORT JE FIT houdt dan ook in motivatie en organisatie. Hoe kom je zover om je gedrag te veranderen en hoe regel ik alles om ongestoord daaraan te gaan werken.

Hoe lang duurt een gedragsverandering wel niet

Je zult wellicht bij jezelf denken “ik heb het al zo vaak geprobeerd” en “dan nu weer?”

Ook hier zijn onderzoeken naar geweest. Je moet rekenen op 6 tot 8 weken om tot een gedragsverandering te komen. Van op de bank blijven liggen tot je wandelschoenen aandoen en er zin in hebben om een uur te gaan wandelen.

Onderzoeken hoe je nu eet en wat gezond eten voor jou gaat inhouden. Kennis opdoen en je bedenken welk andere voedingscomponenten je lekker vindt. Hoe anderen erop gaan reageren.

Neem er dus te tijd voor om anders te worden. Het gaat niet zo maar, dat weet jij al lang.

En wat wil je veranderen

Misschien is er maar één doel in je denken: op gewicht komen. Maar te zwaar zijn heeft een reden. Die ga je aanpakken.

Met ons GRATIS ebook Doelen stellen voor succesvol afvallen kun je direct aan de gang om op te schrijven wat je wilt. Niet alleen je lichaamsgewicht, maar veel meer. Je leven. Immateriële en materiële doelen.

Doelen stellen is een ontdekkingsreis in jezelf. Lees ook onze page over Doelen stellen voor het afvallen.

Nu je weet wat motivatie is kun je verder gaan met gemotiveerd te raken

De theorie is geduldig, maar hoe breng je het in de praktijk?

Motivatie oefeningen

In Stap 1 van Succesvol afvallen met SPORT JE FIT gaan we de theorie omzetten in de praktijk. Je vindt er motivatieoefeningen. Beproefde methodes om je gedachten in een andere richting te brengen.

Jezelf bewijzen dat je echt kunt afvallen

Zou dat niet de ultieme motivator zijn om jezelf te bewijzen dat je daadwerkelijk kunt afvallen en dan ook nog eens een flinke hap. Je omgeving gaat het zien.

Stap 1 van Succesvol afvallen met SPORT JE FIT eindigt met een vetvrij dieet voor 3 weken. Een dieet waar je 3 tot 9 kilo mee gaat afvallen.

Lastig dieet? Zeker niet. Het is smakelijk en gemakkelijk vol te houden en … in het weekend kun je eten zoals je gewend bent. Je omgeving heeft het nauwelijks in de gaten.

Het dieet is onderdeel van een totaal afvalplan. Je hoeft niet bang te zijn dat je na dit dieet ineens weer gaat aankomen. Je pakt de volgende fase op. Een afvalfase waarbij je het toeval gaat beheersen, wellicht zelfs uitsluiten. Het resultaat vooraf kunt vaststellen.

Afvallen met zekerheid, dat motiveert

We doen dat door je resultaten te gaan meten. Het meten en weten gaat in de Stap 2 van Succesvol afvallen met SPORT JE FIT je volgende motivator worden.

Meten van je activiteiten en meten wat je eet. Daarmee heb je zekerheid dat je ook inderdaad gaat afvallen. En alleen al die zekerheid motiveert enorm.

Heerlijk om iedere dag te zien dat je weer een beetje lichter bent. En dus te ervaren dat je inspanningen succes hebben.

Waarom is afvallen zo belangrijk

Het motiveert je om objectief te weten waarom afvallen zo nodig is.

Met overgewicht komt je gezondheid in gevaar. Ziektes die voortkomen uit overgewicht zijn:

Diabetes

Met een gezond gewicht verminder je gezondheidsrisico’s als diabetes type 2. Je suikerspiegel gaat omlaag.

Hart- en vaatziekten

Met afvallen verlaag je je cholesterol, bovendien reguleer je de goede en foute vetten beter. Je bloeddruk kan weer normale waarden aannemen. Je vermindert zo het risico van hart- en vaatziekten.

Gewrichten

Door een overgewicht zal de belasting op je gewrichten enorm toenemen. Knieën, heupen, voeten en rug. Door weer op gewicht te zijn zal de belasting gezond en beheersbaar zijn. De gewrichten blijven soepel en voorkom je pijn.

Kanker

Ook is er een relatie tussen kanker en overgewicht.

Stress

Stress is een veel voorkomende toestand (ziekte?). Een remedie tegen stress is sporten en bewegen. Beide zijn voorwaarde om te kunnen afvallen en horen ook tot het afvalplan Succesvol afvallen met SPORT JE FIT.

Wat zijn de oorzaken van stress? Een kan er zijn dat je een overgewicht hebt. Je voelt je er niet blij bij. Stress kan ook leiden tot de A motivatie, die wij hiervoor al bespraken. “Waarom zou ik” ik voel mij toch al rot.

Ademhaling, vruchtbaarheid en menstruatie

Overgewicht kan leiden tot ademhalingsproblemen, onvruchtbaarheid en menstruatieproblemen.

Slapen

Met overgewicht heb je meer kans op slaapproblemen. Afvallen leidt vaak tot beter slapen.

Immuunsysteem

Met afvallen verbeter je ook je immuunsysteem. De combinatie bewegen en gezond eten zijn vaak ondersteuners voor een gezond immuunsysteem.

Langer leven

Met een gezond gewicht heb je een betere levensverwachting dan iemand met overgewicht.

Pas op voor de verkeerde discussie:
Uit onderzoek zou zijn gebleken dat mensen die met plezier eten en overgewicht hebben langer leven. Zal wel kloppen.

Maar iemand die met plezier en smakelijk gezond eet en voldoende beweegt? Nog langer!

Afvallen en je uiterlijk

Als je op gewicht bent zie je er beter en jonger uit. Afvallen maakt je slank. Het buikje met al dat buik vet verdwijnt. Bij vrouwen zullen de dijen en billen er strakker uitzien.
Je hebt weer een grote keuze in kleding en de mooie producten zijn nu ook door jou te dragen.

Weet alvast dat afvallen ook betekent een maatje of zo minder dus een nieuwe garderobe kan je gaan aanschaffen!

Op gewicht zijn is alsof je een nieuw leven begint

Door het afvallen ga je beter voelen, je zit beter in je vel. Je omgeving reageert er heel positief op. Je zelfvertrouwen neemt toe en … je hebt echt iets bereikt.
Met minder lichaamsvet voel je fitter en soepeler. Dat enorme extra gewicht is er NIET MEER!!

Met een mooi slank lichaam geniet je meer van seks.

Motiverend te weten over afvallen en milieu

Overgewicht is een resultaat van onze consumptiemaatschappij en het drukke leven. We kunnen ons van alles permitteren en eten graag wat we lekker vinden. Te veel, te zout, te veel suiker en te vet. En door alle beslommeringen hebben we vaak geen tijd of geen zin om voldoende te gaan bewegen. Resultaat overgewicht.

Voor deze manier van eten is een enorme bio industrie nodig. Denk alleen maar aan de vleesproductie en de daarmee gepaard gaande waterverbruik en ontbossing.
Het is niet nodig om dit verder uit te leggen. Kijk maar naar buiten wat we ervan hebben gemaakt.

Met gezond eten wordt ook bedoeld, minder vlees, dus minder … minder bestrijdingsmiddelen, betere dierenwelzijn.

Een discussie waar wij hier niet uitkomen. Want gezond is ook fruit en waar vandaan dan en hoe hier gebracht. Appeltje uit de omgeving dan maar? Nootjes en welke kinderen hebben die geplukt. De gezonde vis en uit welke zee dan, zit daar nog wel iets? Waar is dat gezonde ook weer? De Wageningen Universiteit WUR heeft een interessant blog over duurzame voedselkeuze.

Voor de motivatie: met afvallen bespaar je geld

Afvallen doe je door meer te bewegen en minder en gezond te eten. De balans van beide factoren dient dan wel uit te slaan naar meer verbruik van calorieën.
Wij hebben het uitgerekend. Normaal eten met je natje en droogje tegenover gezond eten, maar dan ook MINDER.

Gezond eten is minder eten dan het normale of ongezonde eten.

Als je dat uitrekent bespaar je ongeveer 2 euro per dag. Dat is 700 euro per jaar. Kun je mooi van op vakantie.

Afvallen = geld besparen

Lees ook onze page over Gezond eten

Afvallen tips

Wat tips voor het afvallen die alles te maken hebben met motivatie. Die kleine punten die het zo eenvoudig kunnen maken.

1 Weet wat je doel is, maak gebruik van het GRATIS ebook Doelen stellen voor succesvol afvallen
2 Besteed tijd voor de juiste motivatie en bouw je zelfvertrouwen op
3 Je bent prima, er mankeert niets aan jou, je bent niet zielig
4 Langzaam aan, neem kleine stapjes
5 Probeer een paar keer per week een genietmomentje in te lassen
6 Maak het lekker en gezellig
7 Sla geen maaltijden over
8 Drink voldoende
9 Wees nu eens wel de nummer één waar het om gaat
10 Accepteer een tegenslag, je leert ervan
11 Het gaat om alles, niet alleen je gewicht

 

Motiveert dit voldoende: op gewicht zijn voelt als herboren