Ervaring met afvallen, sporten en gezond eten

Deel jouw ervaring met afvallen en op gewicht blijven. Sporten en bewegen. Gezonde voeding. Wat motiveert jou en wat zijn je frustraties.


Ervaring met afvallen en tips

Het is zinvol en leuk om de ervaringen van anderen met afvallen te lezen. Je voelt je zo verbonden met andere afvallers. Het is een hele beslissing om aan het afvallen te gaan.

Probeer het maar eens thuis te organiseren en vol te houden. Anders te gaan eten, tijd planen om meer te gaan bewegen. Best lastig. En hoe doen anderen dat dan? Lees en deel je ervaring met afvallen hier.

Wil je ook meedoen? Klik hier en deel je ervaring met afvallen.


Ervaring met afvallen

Jose

Hoi luitjes,

Hier even een update van een van jullie vele bezoekers.

Ik heb het slingerland dieet gevolgd voor 3 weken. Met enkele lichte veranderingen heb ik toch maar 10 kilo verloren. Gelukkig kon ik het samen met mijn man doen. Deze is zelfs 15 kilo afgevallen. Het is alleen de eerste paar dagen even doorbijten, omdat je alle “lekkere” dingen nog in je hoofd heb. Daarna valt het erg mee. Ik hoop dat dit voor veel mensen een motivatie geeft en er ook mee beginnen. Onze ervaring is erg positief. Gelukkig hebben wij het gevonden en gaan verder leren over gezonder eten. Onder andere ook het mediteriaanse voeding. Ben daar erg in geïnteresseerd.

Vr. gr. Jose


Marga

Hallo Annette,

Graag wil ik mijn verhaal even kwijt!

In januari en februari lag ik plat met mijn hernia. En kreeg ik de dip ook nog te pakken. Altijd begon ik aan het dieet aan het begin van het nieuwe jaar….Het ging steeds weer van 5 kilo afvallen en dan weer 10 kilo erbij. Dit heeft wel zo’n 15 jaar bij mij geduurd. In maart was ik er zo zat van dat ik eerst zelf begon met therapie en minder eten…..resultaat de eerste 5 kilo’s gingen er af maar verder ………?????? Het ging weer niet!!!

sportjefit

Toevallig las ik jullie site: sportjefit. En de fysiotherapeut had tegen mij gezegd meer bewegen moet echt wel helpen. Daar ik niet kon lopen ben ik eerst met zwemmen en fietsten begonnen en intussen jullie “SLINGERLAND”-dieet.
WOUW WAT EEN ERVARING!!! In de eerste drie weken viel ik al 8 kilo af…ongelovig dat ik toen al was. Maar wat voelde ik me ook opperbest. Drie maanden onder toezicht van therapie heb ik weer leren lopen en intussen steeds s ‘morgens een half uur zwemmen en avonds een uur fietsen. Gewoon met een mediterrane dieet verder gegaan, maar in de weekenden at ik gewoon mee maar geen zin in snoepen.

Nu 77 kg

Ik was dus op 1 maart 2011, schrik niet 112 kilo en nu vanmorgen kon ik op mijn weegschaal zien dat ik 77 kilo weeg. Wat een feest was dat voor mij….nog op mijn 47e jaar zoveel afgevallen en zo fit heb ik de afgelopen jaren niet meer gevoeld. Daarom kan ik nu echt wel zeggen dat afvallen niet moeilijk is maar het ligt ook aan je motivatie, je instelling, je omgeving en dat je plezier krijgt in het sporten. Ik ben namelijk een gezelligheid mensje met creatieve handen. Hopelijk gaan we nu een mooie winter tegemoet en hou ik het vol met zwemmen en fietsten.

Wandelen

In de zomervakantie ben ik gaan leren wandelen, goede wandelschoenen gekocht en sinds vorige week hou ik het een uur vol met wandelen. Heerlijk, ik geniet nu zo volop!! Ook lekker eten doe ik volop, heb moeten leren wat en welke voeding ik beter of niet kan nemen. Helemaal niet moeilijk, er zijn zulke lekkere mogelijkheden. Mijn dochters vinden dat ik ontzettend veel eet maar het is gewoon anders eten.
Ja, dat wilde ik even kwijt om te zeggen dat jullie site een succes was voor mij. Hartelijk dank daarvoor!!

Hartelijke groeten van Marga

En wij zijn erg blij dat jij zoveel hebt bereikt. Top !! Groetjes van Annette en Loek


Sonja

Beste Annette en Loek,

Al een tijdje geleden ben ik op jullie (toen nog oude) website terecht gekomen. Vandaag ging ik weer eens langs voor wat ‘updates’, en ik zag dat jullie site vernieuwd was!! Hartstikke mooi geworden joh!

Ik heb zelf MS, en in het kader van ‘er komen nieuwe medicijnen en als er ooit ècht een geneesmiddel komt, kan ik maar beter in een zo goed mogelijke conditie zijn’ ben ik een aantal maanden geleden op zoek gegaan. Vanuit het vreselijke dieetverleden van mijn zusje en moeder was ik altijd heel erg anti-dieet. Ben gaan beseffen dat ik daar mezelf zo langzamerhand mee voor de gek ben gaan houden, zo is mijn ervaring. Nee, ik geloof nog steeds niet in dieet. Ik was er al van overtuigd dat gewoon gezond eten en veel bewegen de sleutel tot een goed gewicht zijn. Toen ben ik op internet naar wat ondersteuning gaan zoeken en vond jullie website al heel snel.

Ik vind in elk geval dat jullie heel constructieve en zinnige raad geven!! Ik heb er echt wat aan. Ik val in elk geval zo langzamerhand af en sport meer. Daar voel ik me erg goed door! Jullie website heeft in elk geval (samen met andere dingen natuurlijk) voor een definitieve omslag gezorgd. Het ‘loslaten’ vond ik ook erg mooi! Zeer goede tip! Jullie zijn met zowel het lichamelijke als het geestelijke aspect bezig met afvallen, in tegenstelling tot veel andere websites/mensen…..

Nogmaals: mijn complimenten!
Groeten, Sonja


Hoi Sonja, wij zijn er best een beetje trots op dat je ons dit verhaal hebt gezonden.
Groetjes en veel succes, Annette en Loek


5 gedachten over “Ervaring met afvallen, sporten en gezond eten

 1. merel

  ik wil afvallen maar ik heb er veel moeite mee zou iemand mij kunnen helpen ? of heeft iemand tips ? alvast bedank

  Reageren
 2. Robin

  Hallo ik ga van 24oktober tot en met 5december 2016 diëten.

  Mijn Dieet.
  Ontbijt : 1 blik tonijn.
  10uur : 3x ei alleen eiwit en fruit mandarijn of banaan of kiwi verschillend per dag.
  12uur: 1 blik sardientjes (100gr)
  15uur: 1 blik sardientjes 100gr.
  17:00 a 18uur een normalen avondmaaltijd per dag verschillend.
  19uur 1handjes gemengde noten.
  19:30 Sport krachtraining elke dag niet elke dag de zelfde spiergroepen!!
  circa 20:45 een stukje fruit en een blik sardientjes.
  22:00 500gr Magere kwark zonder smaak.

  Ik wil me krachtopbouwen en me vet verlagen deze 6 weken ik train nu net weer een goede maand daarvoor wel getraind niet getraind misschien komt je misschien bekend voor ik wil net voor de feest dagen proberen een strak lichaam te krijgen en dan lekker eten natuurlijk en aankomen om weer afgevallen ik hoef niet te werken ik ben opgenomen in een kliniek ik kan elke dag sporten maar ben wel de enige van heel deze kliniek haha zo lijkt het tenminste ik weeg nu 84kg en ben 183lang ik ben in 4weken sporten 4kilo aangekomen met het trainen en veel meer eten dan dit dieet dus ik hoop niet al teveel af te vallen maar ieder geval wel een klein buikje.
  Zelf vind ik me nogal een zwaar dieet opleggen maar ik kan het aan geen suikers overdag geen brood geen melk thee of water wens me geluk pace! Vrolijke feestdagen. 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *