Afvallen stap 1 – Motivatie oefeningen en gezond eten

Motivatie is jezelf in de juiste richting duwen.

Motivatie is weten waarom je wilt afvallen

Je ziet er beter uit
Je lichaam krijgt mooie vormen. Je uitstraling wordt beter. Sporten verbetert je zelfvertrouwen en het geluksgevoel. Verbetert kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Belangrijk is dat je zo min mogelijk schommelingen in je gewicht hebt. Door sporten en gezond eten heb je dat, op natuurlijke wijze en blijvend in de hand. Afvallen kan!

Je leeft langer

Regelmatige lichaamsactiviteit is heel effectief in het voorkomen van hart- en vaatziekten. Bevordert energie, vitaliteit en fitheid. Je lichaam maakt bij het bewegen extra nieuwe cellen aan. Eén van de voorwaarden om langer en gezonder te leven. Een voor velen belangrijke bron voor de nodige motivatie.

Stress ben je de baas

Sporten en bewegen is de zeer effectief om de negatieve gevolgen van stress op de lichaamsprocessen tegen te gaan. Bovendien werkt het preventief. Het maakt je rustig. Je bent dus beter bestand tegen stress-situaties. Sport is een belangrijke remedie tegen een burn-out.

Je leert je lichaam kennen

Je zult zeker de uitersten van je kunnen gaan ervaren. Zo leer je anders naar je lichaam te luisteren. Je maakt een ontdekkingsreis met jezelf.

> Wil je weten of jij afvallen door sporten en gezond eten wel aankunt? Lees hier verder


E-bookGoed begin: in 3 weken tijd wel 5 tot 10 kilo afvallen
Met het SPORT JE FIT PLAN DIEET kun je in 3 weken wel 5 tot 10 kilo afvallen. Een prima motivator. Begin nog vandaag!!
> E-book SPORT JE FIT PLAN voor € 9,90 hier downloaden


Motivatie oefening 1: bewustzijn en verandering

Met je bewustzijn stuur je boodschappen tot in het kleinste deeltje van je lichaam. Je kunt zelfs met je bewustzijn je lichaam en lichaamsprocessen veranderen. Het is daarom van belang dat je positieve en stimulerende gedachten hebt over het sporten.

Eerst gaan we ons richten op je verandering, want dat is het voor de meesten. Daarna helpen we je om bewust te zijn met wat je eigenlijk wilt. Wat jouw motivatie is.

Richten op je verandering

Het is de bedoeling dat je in deze oefening jezelf stimuleert om het verleden los te laten, te accepteren wie je bent en je te richten op de verandering.

Zoek iedere dag een moment uit dat je in stilte even alleen kunt zijn. Het liefst zo dat je dan één bent met de natuur. In een park of op een plek waar je weiland ziet. Of als dat allemaal niet kan, kijk dan naar de lucht.

Herhaal dan in jezelf wat hierna beschreven staat.

Het verleden loslaten

Laat het verleden los. Je ervaringen uit het verleden hebben al hun sporen in je achter gelaten. Zijn ze positief prima, maar zijn het vervelende ervaringen dan is het beter om ze los te laten. Het is in niemand belang om te blijven vasthouden aan het verleden. Zeker als het om vervelende zaken gaat. Deze kunnen je ontwikkeling te gemakkelijk tegen houden en stagneren je nodige motivatie. Kortom doe alles vanuit het heden bewustzijn.

Zeg in jezelf: “… los laten, laat los, los laten …”

Je huidige situatie

Neem de verantwoordelijkheid voor de situatie waar je in zit. Geef niemand daarvan de schuld en geef dus ook jezelf niet de schuld. Leer respect te hebben voor jezelf.

Herhaal in jezelf: “… ik ben wie ik ben, ik ben wie ik ben …”

De verandering

Een verandering in je leven kan onzekerheid met zich mee brengen. Probeer nu juist die onzekerheid te koesteren, want juist dan ga je nieuwe mogelijkheden zien. Vertrouw op je creativiteit. Deze kent immers geen grenzen.

Herhaal: “… vernieuwen, vernieuwen …”


YogaweekendExtra motivatie met Yoga en Pilates
Extra steun om af te vallen kun je goed gebruiken. Yoga reizen van Puurenkuur voor meditatie met yogaoefeningen onder deskundige begeleiding.
> Yogaweekend van Puur en Kuur vanaf € 221


Motivatie oefening 2: onderbewustzijn sturen met wensenlijstje

Schrijf op een blaadje wat je wensen zijn. Dit kan bijvoorbeeld een lange fietstocht zijn of over een paar jaar aan de vierdaagse mee willen doen.

Afvallen, er beter gaan uitzien, een andere garderobe.

Schrijf al je wensen maar eens op. Daarbij gaat het om alle soorten van wensen, dus ook je relatie met de familie en vrienden of hoe het zou moeten gaan op je werk.

Ook materiele wensen horen erbij. Wens je een andere auto? Een (andere) woning? Ook die horen erbij!

De bedoeling is dat je dit lijstje in de ochtend na het wakker worden in jezelf voorleest. Om daarna de wensen weer los te laten. Je stuurt ze als het ware de kosmos in.

Wat gaat er dan gebeuren zal je afvragen. Bij het voorlezen van je wensen worden ze opgeslagen in je onderbewustzijn. Een haast oneindig vat van herinneringen.

Bij het nemen van je dagelijkse kleine en grote beslissingen zul je sterk beïnvloed worden door al die herinneringen, wensen en waarden, die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen.

Het bevordert je motivatie. Je laat jezelf in de richting duwen, die jij wenst.

Als iemand aan je vraagt om mee te lopen naar de winkels of mee te gaan op een actieve vakantie, zul je door je wens om meer te bewegen, sneller genegen zijn om hier op in te gaan en dat zelfs zonder er erg in te hebben.

Zo werkt het ook bij je belangrijke beslissingen. Als ik mijn lijstje nog eens bekijk, en deze is redelijk lang dan valt het mij op dat de meeste van die wensen wel degelijk in vervulling zijn gegaan.


Sauna en wellness oorden

Zoals wij al eerder schreven zijn de sauna en wellness oord een uitstekende plaats om te bedenken hoe je het afvallen gaat organiseren. Anders inkopen, andere tijdsbesteding en al hetgeen dat met jouw situatie heeft te maken. Geschikte, over Nederland verdeelde sauna’s, vaak met eigen wellness hotel, zijn Zuiver in Amsterdam, Sauna Peize, Sauna Bussloo in Voorst, Sauna Putten, Zwaluwhoeve in Hierden, Sauna Soesterberg, Sauna Geldrop en Thermae 2000 in Valkenburg.


Gezond eten heeft alles te maken met motivatie

Er is grote wetenschappelijke belangstelling voor het ideale voedingspatroon dat de gezondheid van de mensen kan verbeteren.

Het mediterrane voedingspatroon voldoet daaraan. De Wageningen Universiteit heeft kortgeleden een tussenrapportage van haar 10 jaar geleden gestart wetenschappelijk onderzoek hierover gepubliceerd.

De uitkomst vinden zij zo belangrijk dat zij ervoor hebben gekozen om nu al iedereen van de uitkomsten op de hoogte te stellen.

Zij geven aan dat de volgende vier leefstijlfactoren van belang zijn:
mediterrane voeding
niet-roken
matig alcoholgebruik
matige tot intensieve lichaamsbeweging

Mediterrane voeding bevat alle juiste ingrediënten. Vanzelfsprekend bevat het olijfolie, die zorgt voor 1/3 van de dagelijkse behoefte aan energie, maar ook granen, voornamelijk brood, peulvruchten, groenten, fruit en vis, in mindere mate, kaas, melk, nagenoeg geen eieren en zoetigheid, en een glaasje rode wijn bij iedere maaltijd.

Maar het zijn niet alleen de voedingscomponenten, die een positieve invloed hebben. Het is ook de kwaliteit van de voeding en de voorwaarde waaronder je eet.

Wordt bewust van hoe je nu eet en vergelijk dat met het gezond eten volgens het onderzoek. Klik hieronder …

> We hebben een praktische toepassing op grond van het onderzoek over gezonde voeding gemaakt. Gezond eten is gemakkelijk en zelfs goedkoop, lees maar verder …


BMI berekenen en weet je vetpercentage

Hier vind je een aantal leuke tests over gezond eten, hoe je nu beweegt en over je gezondheid. En uiteraard over jouw vetpercentage of BMI.

> Berekenen BMI en testen gezondheid …

> Lees ook het artikel Overgewicht, gevaarlijker dan je denkt


Kunnen uithouden

Bij het sporten zijn coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht van groot belang, maar er is meer dan dat.

Je moet kunnen uithouden. En dat kunnen uithouden is meer dan een kwestie van lichamelijke vermogen.

Motivatie is jezelf in de richting duwen die jij wilt. De oefeningen “richten op je verandering” en “wensenlijstje” zijn daar uitstekende hulpmiddelen bij.

Naast de motivatie, het duwen, is het nodig dat je jezelf in de gewenste richting trekt. Hiervoor is het maken van een plan om je wensen in vervulling te laten gaan nodig.

> Afvallen stap 2 is zo’n plan. Verken met deze volgende stap jouw mogelijkheden

Sporten


Toelichting op Snel afvallen met SPORT JE FIT PLAN: de methode is gebaseerd op sport- en voedingswetenschappen, principes van Deepak Chopra, filosoof en arts, A. Kafatos, professor in preventieve gezondheidszorg en voeding, polariteitstherapie, empirische waarnemingen en overheidspublicaties. De methode is uitvoerig in de praktijk getest. Is te gebruiken door jong en oud en er zijn geen risico’s aan verbonden. SPORT JE FIT PLAN is ontwikkeld door Annette, voedingsdeskundige en Loek, gediplomeerd atletiek trainer. Meer over ons …

> Ervaring van José, Marga en Sonja met Snel afvallen met SPORT JE FIT PLAN


Een gedachte over “Afvallen stap 1 – Motivatie oefeningen en gezond eten

  1. Pingback: Wellness Trends 2016 Wensen en aanbod wellness branche

Reacties plaatsen niet mogelijk.