Sportvasten – Snel afvallen door sporten en supplementen

Sportvasten, wat is dat?

Sportvasten is een kortdurend programma van trainen en het gebruiken van bepaalde voedingssupplementen, om zo het lichaam gezond te maken.

In die korte periode, meestal 10 dagen, wordt het lichaam erop getraind om sneller dan normaal haar energie te halen uit het lichaamsvet. Een bijkomend effect is dan het afvallen. Mannen vallen in die 10 dagen 4 tot 6 kg af en vrouwen 2 tot 4 kg.

Remco Verkaik is de geestelijk vader van het sportvasten. Hij begon als sportvoeding onderzoeker, later werd hij de ontwikkelaar van deze nieuwe afvalmethode.

Sportvasten meer in detail

Tijdens het sportvasten worden de spieren en de lever getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. De overgang tussen deze energievoorzieningen heet, volgens Sportvasten.nl de metabolische switch. Deze overgangen worden met deze methode bereikt met sap, respectievelijk supplementen. Hierbij dien je iedere dag gedurende 30 minuten intensief te sporten.

Een wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt nog. Wel is er een wetenschappelijke tussenrapportage uitgebracht.

Sportvasten en kosten

De kosten zijn (zeer) hoog. De supplementen voor de 10 daagse kuur plus een intakegesprek kosten € 235. Als je de sportschool, eventuele keuring en begeleiding meerekent kom je al flink duurder uit. En dit is voor de eerste 10 dagen! Daarna lopen de kosten gewoon door. Al met al een kostbare afslankmethode.

Voor wie is sportvasten bedoeld

Sportvasten is primair een methode om de sportprestaties te verbeteren. Alvorens je aan het sportvasten kunt gaan dien je voldoende fit te zijn, anders zal het sporten te belastend zijn. Voor een blijvend afslankresultaat is het de bedoeling om na de 10 dagen kuur 2 tot 3 keer per week te gaan sporten.


Is er een alternatief om slank te worden? Jazeker!

Afvallen doe je door voldoende lichaamsbeweging en gezond eten.

Vooral de manier van eten is van groot belang. Eet met mate en gebruik gezonde producten.

Zie ook onze site gezonde voeding.

Overgang energie halen uit suikers en uit vetten

Het lichaam gebruikt het eerste uur suikers of koolhydraten voor haar energievoorziening. Na dat uur worden de lichaamsvetten gebruikt. Hoe meer inspanning hoe eerder de suikervoorraad op is en je lichaam de lichaamsvetten gaat aanspreken. Met het verbruik van de vetten kom je ook in de afvalfase.

Per sport is het verschillend hoelang het duurt om in deze fase te komen. Bij het hardlopen is dat al na 35 minuten, bij wandelen na 1 uur en bij het fietsen na ongeveer 2 uur.
De overgang van suiker- naar vetverbranding is dus een natuurlijk proces.

Methode om slank te worden moet geld opleveren

Minder eten betekent dat je minder geld uitgeeft. Controle op de werkzaamheid van een afslankprogramma is dat je kunt besparen en niet dat je extra geld uitgeeft!!

Snel 10 kg afvallen

Met ons succesvolle Slingerland 5 dagen dieet kun je in 3 weken tot wel 10 kg afvallen. Het is een eerlijk en heerlijk dieet. Ik heb het aan de deur van de koelkast hangen, zodat ik na de feestdagen de kilogramman er weer snel af kan krijgen. Een heerlijk vooruitzicht. Het dieet is opgenomen in het Werkboek Afvallen met SPORT JE FIT PLAN

Wij maken samen, GRATIS, een afvalschema

Afvallen met SPORT JE FIT PLAN helpt je, op een natuurlijke en gezonde wijze om af te vallen en op gewicht te blijven.

Afvallen zonder dieet kan! 40 kg gewichtsreductie is heel goed mogelijk!

> Wil je graag afvallen en slank blijven? Wij maken samen, GRATIS, een afvalschema!


Veluwse BronJuiste moment: Weekendje weg met sauna en wellness
Laat je verwennen tijdens een weekendje weg naar een wellness oord met hotel. Combineer sportief bezig zijn met sauna en wellness. Volop aanbiedingen en acties.
> Weekendje weg vanaf € 25,00


4 gedachten over “Sportvasten – Snel afvallen door sporten en supplementen

 1. Mark van de Griendt

  Beste Theo,

  Heb zojuist de sportvasten kuur gedaan en het resultaat is geweldig. Als ervaren hardlopen loop ik het ene pr na het andere. En dat als man van 42?!

  Probeer Dennis van Dijk, bij sportschool Bodyflash in woudenberg. Hij was mijn coach.

  Reageren
 2. Heleen

  Leuk eerste keer dat ik van sportvasten hoor.
  Zal eens een proefperiode van 3 weken proberen en resultaat volgen. 🙂
  Thanks sprotjefit.nl

  Reageren
 3. frances

  Goede methode om af te vallen, wel jammer dat fittergy de prijzen voor de metabolic switch poeder fors verhoogd heeft!. Minder voor meer geld.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *