Gezonde voeding en levensstijl in 3 stappen

Gezonde voeding is een belangrijke, zo niet de belangrijkste factor voor het afvallen. En gezond eten is ook nog eens gemakkelijk en goedkoop. Lees maar …

Gezonde voeding stap 1 – Wat is gezond eten

BMI berekenen en eetgewoontes testen

Wat is je BMI? En hoe zit het met gezond eten?

Wij hebben een aantal tests verzameld zodat jijzelf kunt bepalen wat je vetpercentage is en of jij gezond eet.

> BMI berekenen en testen eetgewoontes

Onderzoek naar de samenhang van gezond eten en levensstijl

Wageningen Universiteit heeft kortgeleden een tussenrapportage van haar 10 jaar geleden gestart wetenschappelijk onderzoek naar gezond eten en gezonde leefstijl gepubliceerd. De uitkomst vinden zij zo belangrijk dat zij ervoor hebben gekozen om nu al iedereen van de uitkomsten op de hoogte te stellen.

Zij geven de volgende gezondheidsfactoren aan:
mediterrane voeding
niet-roken
matig alcoholgebruik
matige tot intensieve lichaamsbeweging

En Wageningen Universiteit stelt dat
Elke leefstijlfactor verlaagt afzonderlijk het risico op sterfte ten gevolge van hart- en vaatziekte en kanker met 20 tot 35 procent.

Lees ook de persberichten van
> Royal College of Physicians te Londen
> RIVM en Wageningen Universiteit
en over het Nieuwe Eten:
> Doe de eettest

Wat is mediterrane voeding

De wetenschappers van Wageningen Universiteit definiëren het gezonde mediterrane dieet in de vorm van “méér of minder dan het normale voedingspatroon”.

Voedingsschema gezond eten

In de linker kolom zie je de voedingscomponenten, in de tweede kolom de gewichten per dag met daarbij een meer aansprekende vertaling daarvan. In de derde kolom zie je hoe gezonde voeding, mediterrane dieet eruit ziet.

De opmerkelijke verschillen tussen België en Nederland liggen vooral bij de vleesconsumptie. In België wordt haast 50% méér vlees gegeten. En in de consumptie van zuivelproducten. Is Nederland dan toch een land van kaaskoppen?

Om het gezonde mediterrane dieet te volgen gebruik je dus méér groenten, fruit, peulvruchten, vis en graanproducten en minder aardappelen, vlees en zuivelproducten. En vrijwel geen eieren en zoetigheid. En slechts 2 glazen alcoholische drank per dag. De maaltijden bereiden met olijfolie. Olijfolie is hiermee de voornaamste vetleverancier.

Mediterrane voeding en lichaamsbeweging

Het wetenschappelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat gezond eten en lichaamsbeweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voldoende lichaamsbeweging wordt door hen op 30 minuten per dag bewegingsactiviteit gesteld.

> Zie ook Gezonde voeding stap 2 over levensstijl


E-bookGoed begin: in 3 weken tijd wel 5 tot 10 kilo afvallen
Met het SPORT JE FIT PLAN DIEET kun je in 3 weken wel 5 tot 10 kilo afvallen. Een prima motivator. Begin nog vandaag!!
> E-book SPORT JE FIT PLAN voor € 9,90 hier downloaden


Afvallen en mediterrane voeding

Juist de combinatie van “voldoende lichaamsbeweging en gezond eten” zal je lichaamsgewicht doen afnemen. Afslanken op gezonde manier is dus goed mogelijk. Daarom is het des te belangrijker om te weten wat gezonde voeding is. Het mediterrane dieet kan, ondanks het feit dat het geen vetarm dieet is, door zijn gevarieerdheid en eetbaarheid bijdragen aan het voorkomen en behandelen van zwaarlijvigheid, mits het aantal calorieën binnen de perken blijft.

> Lees verder over afvallen en op gewicht blijven en … hoe wij je kunnen helpen …

Met onze site Afvallen stap 1 – Dagelijkse motivatie en gezond eten maak je een vergelijking van je huidige manier van eten met het voedingspatroon zoals de voedingstabel dit aangeeft. Zoek uit wat de verschillen zijn. Eet je veel vlees? Drink je veel? Wordt dus bewust van wat je eet.

Wil je meer over gezonde voeding weten? In het E-book Afvallen met SPORT JE FIT PLAN gaan wij uitvoerig in wat het mediterraan dieet in de praktijk betekent. Hoeveelheden, eet adviezen, hoe “hap snap” eten toch gezond kan zijn.

Afvallen stap 1 - Motivatie


Gezonde voeding stap 2 – Werken aan een gezonde levensstijl

Het wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen Universiteit heeft dus ook uitgewezen dat gezond eten en lichaamsbeweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met voldoende lichaamsbeweging wordt hier verstaan 30 minuten bewegingsactiviteit op redelijk niveau per dag.

Voor onze Afvallen stap 2 – Sporten in de eerste maand ga je naast een begin te maken met het sporten, uitzoeken hoe je iedere dag 30 minuten lekker actief bezig kunt zijn. Door bijvoorbeeld te kiezen om op de fiets naar je werk te gaan, of met een fikse wandeling van en naar de trein te gaan. Tuinieren is ook een goede mogelijkheid. Onderzoek hoe je die 30 minuten kunt inpassen.

Sporten


Gezonde voeding stap 3 – Afvallen, fit blijven en langer leven

Ouderen die mediterrane voeding gebruiken, leven gemiddeld langer dan generatiegenoten die een “gewoon” voedingspatroon hebben, aldus Wageningen Universiteit.

De combinatie van voldoende lichaamsbeweging en gezond eten is dé oplossing om op gezonde manier en met blijvend resultaat af te vallen. Als je extra hulp bij het afslanken nodig hebt, dan helpen wij je graag …

In Afvallen stap 3 – Afvallen en op gewicht blijven gaan wij uitvoerig in op wat het mediterrane dieet in de praktijk betekent. Dat het mediterraan dieet sportvoeding is. Dit doen wij aan de hand van twee eetgewoontes. De eerste is eten volgens het traditionele concept. Ontbijt, brood tussen de middag. In de avond warm eten en daarna nog een drankje en een hapje. De tweede is het “hap snap” concept. Eten naar en van je werk. Je leert op jou toepasbare manier anders en gezonder te eten. Zie verder bij Afvallen stap 3.

Gezond afvallen


Sportvasten

Sportvasten is een trainingsprogramma met het gebruik van voedingssupplementen.

In een relatief korte tijd train je zo dat je sneller energie haalt uit je lichaamsvet. Je gaat dus afvallen.

Een vrij kostbare methode. Jammer want afvallen zou juist geld moeten besparen. Immers je eet minder. En tijdens het sporten heb je geen tijd om uitgebreid op terrasjes te gaan zitten.

> Meer over Sportvasten