BMI berekenen en test je eetgewoontes

Met BMI berekenen weet je wat je vetpercentage is. Mocht het wat tegenvallen, dan kunnen wij jou GRATIS helpen.

BMI berekenen

BMI berekenenDe zogenaamde Body Mass Index (BMI) geeft aan of je gewicht in balans is met je lengte. De Hartstichting heeft een leuke test.

> Hier jouw BMI berekenen

De BMI berekening wordt vaak gemaakt om een idee te krijgen of iemand overgewicht heeft. Tevens zegt het iets over je gezondheid. Opmerkelijk is dat de BMI voor mannen en vrouwen redelijk gelijk uitvalt. Tevens blijkt dat de BMI niet zo leeftijd bepalend is. BMI berekenen kun je met een test gemakkelijk zelf doen.

Test je levensstijl

Fietsen is een gezonde bewegingGezond leven is van groot belang. Lukt het wel om op die manier te leven of wil je weten wat je zou moeten veranderen.

Na de test krijg je een advies over wat je moet aanpassen om het risico op ziektes te verlagen.

> Doe de levensstijl test

Caloriewegwijzer

IJsje vol met calorieënEen test van de Hartstichting die een verband legt tussen het eten van iets, broodje hamburger of ijsje en de tijdsduur van bewegen om de calorieën te verbranden.

> Meet de te verbruiken calorieën

De eettest

Het Nieuwe EtenHier kom je te weten wat voor eter jij bent. Het is lastig om verantwoord te eten in het  enorme aanbod voedingsmiddelen. Het Nieuwe Eten gaat over gezonde producten.

> Doe de eettest

Eet jij gezond en beweeg jij voldoende

Gezond etenWat is de eet- en beweegtest? Gezond eten en voldoende bewegen daar gaat het om en blijf je gezond. is jouw manier van eten wel in evenwicht met bewegen? Hiervoor kun je deze nieuwe test doen.en kijken of je goed bezig bent! Een test van de Gemeente Den Haag.

> Doe de eet- en beweegtest

> Viel het wat tegen? Start dan met Afvallen stap 1 over motivatie en gezond eten!